header magnus Canis Niger

corvette_dawen

Na veel wikken en wegen hebben we besloten om toch voor een vierde nestje MCN-beaucerons te gaan.

Rond de jaarwisseling hebben we dan toch besloten om ons Corvette een nestje te laten hebben.

Gezien de leeftijd van Corvette (4 jaar) was het bij haar eerstvolgende loopsheid, of was het nooit meer. Aangezien zij de laatste in lijn is, zou dit willen zeggen dat we geen pups meer zouden kunnen hebben uit onze eigen gefokte teven, en dat is voor ons toch wel vrij belangrijk. Daarom dat Corvette begin juli een reisje gemaakt heeft naar Zwitserland, en we bijgevolg in de eerste helft van september hopelijk een nestje pups mogen verwachten.

De beslissing om nog een nestje te nemen ging niet over 1 nacht ijs. Onze hondenopvang is sterk gegroeid de laatste jaren, dus daar kruipt veel van onze tijd in. En de eerstkomende weken moeten we contact vermijden tussen de opvanghonden en de pups, wat toch wel enkele aanpassingen gaat vragen. Maar we denken dat we voor al deze problemen een gepaste oplossing gaan vinden.

Op de vader van de pups, Dawen, werden we attent gemaakt door een bevriende beauceronfokker. Zijn lijnen matchen heel goed met die van ons Corvette. Ook vonden we hem op foto wel goed passen bij haar. Het enige wat in Dawen zijn nadeel speelde was de afstand. Dawen woont in Zwitserland op een boerderij/manège/paardenpension.

Na contact met de eigenaars, besloten we Dawen in levende lijve te gaan bewonderen in Groede. Hij was daar voor een trail schapendrijven, wat hij trouwens schitterend gedaan heeft! Door hem en zijn eigenaars te ontmoeten konden we een beter beeld vormen van hem. Het was een positieve kenninsmaking met zowel Dawen, als zijn eigenaars, dus hebben we besloten om bij de eerstvolgende loopsheid richting Zwitserland af te zakken.

Moeder : Red Corvette Little Magnus Canis Niger

 • Geboortedatum: 28/1/2018
 • Heupdysplasie: HD A (controle in voorjaar 2022)
 • Elleboogdysplasie: ED 0 (controle in voorjaar 2022)
 • Ectopisch urether: vrij (controle maart 2018)
 • Oogaandoeningen: vrij (controle in voorjaar 2022)
 • Doofheidsgen: geen drager (controle in voorjaar 2022)
 • Showresultaten: uitmuntend
 • Vader : Dawen des Gardiens de l'Espoir

 • Geboortedatum: 27/6/2018
 • Heupdysplasie: HD A
 • Elleboogdysplasie: ED 0
 • Doofheidsgen: geen drager
 • Showresultaten: Zwitsers kampioen 2022
 • Trails schapendrijven: IHT 2 (behaald in Groede 2022)
 • Tijdlijn

  dinsdag 22 november 2022

  Er is nog steeds 1 reutje dat een nieuwe thuis zoekt. Hij ging normaal gesproken een plekje vinden in Nederland, maar de mensen hebben hier uiteindelijk van afgezien vanwege veranderende professionele activiteiten en bijgevolg onvoldoende tijd voor zijn opvoeding. Voor meer info over hem kan je steeds contact opnemen met ons

  zondag 20 november 2022

  De eerste pup verlaat vandaag het nest. Vodiel Magnus Canis Niger (roepnaam 'Odiel') woont vanaf nu in Ieper. We wensen hem en zijn nieuwe eigenaars veel plezier en geluk samen.

  woensdag 7 september 2022

  Het is zover! De bevalling is begonnen!

  Je kan de belevenissen van het V-nest volgen op onze facebookpagina: jenda sucaet.

  zaterdag 13 augustus 2022

  De uiterlijke tekenen beginnen zichtbaar te worden. De tepels beginnen op te zetten. Ook hebben we de indruk dat ze er voller begint uit te zien aan haar taille. En aan eetlust geen gebrek, dus we denken dat we er toch mogen van uitgaan dat ons Corvette in verwachting is. Als alles verder vlot verloopt met de zwangerschap, gaan we ergens rond 10 september een nestje pups rijker zijn.

  zondag 7 augustus 2022

  Heel voorzichtig zijn we gestart met verschillende zaken te verzamelen voor de toekomstige pups, zoals bvb speelgoed. Het is wachten tot de eerste uiterlijke kenmerken zichtbaar worden, om te weten of Corvette zwanger is. Het is makkelijker om een echo te laten nemen, maar daar staan we beiden niet echt achter, zolang daar geen medische redenen toe zijn. Het is toch weer een extra bezoek aan de dierenarts met een onbekende behandeling (voor haar toch), wat altijd een vorm van stress kan teweeg brengen, die dan weer kan overgezet worden op de eventuele pups in de baarmoeder. En dat terwijl je gewoon door iets langer te wachten, gewoon aan haar zal kunnen zien of ze al dan niet zwanger is.

  maandag 11 juli 2022

  We hebben 3 dagen gelogeerd op de boerderij, net naast het huis waar Dawen woont en leeft. Op die manier hebben we Dawen veel beter leren kennen in die paar dagen. Het is een hond met pit in, eentje die er staat wanneer het nodig is, maar net zo goed heel rustig is en ook veel rust uitstraalt. Hopelijk zal hij dit doorgeven aan zijn toekomstige pups. Er is in totaal 3 keer een dekking geweest, zaterdagochtend, zondagavond en maandagochtend.

  vrijdag 8 juli 2022

  Deze week verschillende keren bij de dierenarts langsgegaan om bloed te prikken van Corvette om het progesterongehalte te laten bepalen. Hieruit kan het ideale dektijdstip afgeleid worden. De progesteronwaarde bij ons Corvette steeg maar heel traag, met als gevolg dat er toch enkele malen opnieuw moest bepaald worden. Telkens was het in spanning afwachten (zowel voor ons, als voor de eigenaars van Dawen). Uiteindelijk stond de waarde deze voormiddag hoog genoeg om vandaag aan te zetten richting Zwitserland. Wie zit er in de auto?:

 • Katleen (Andy blijft thuis bij de andere honden en de opvanghonden)
 • Corvette (uiteraard)
 • Makaya (als gezelschapsdame)
 • Mensen die interesse hebben in het ras of in een pup kunnen steeds met ons contact opnemen om eens langs te komen.

  Magnus Canis Niger
  Meersstraat 9b
  9270 Laarne
  0477 74 72 45
  sucaetdemol@live.be
  be0894 698 603