header magnus Canis Niger

Na veel wikken en wegen hebben we besloten om toch voor een derde nestje MCN-beaucerons te gaan.

ontmoeting May en Girbaud

We vonden dat het tijd werd om vers bloed in onze roedel te halen. Het klinkt dan bijna als zelfsprekend om een nestje te hebben met 1 van onze teven.
Dat was het voor ons niet. We runnen nu goed draaiend pension die veel van onze tijd opslorpt als ook hebben we nu 6 volwassen beaucerons en bij ons 2de nest hadden we er maar 3.
Ook de juiste eigenaars aantrekken en de zorgen die pups meebrengen deed ons toch twijfelen.

Aan de andere kant is een pup die geboren wordt in de roedel en zo verder zijn plekje binnen die roedel zoekt toch wel iets speciaals.
Ook de immuniteit deed ons nadenken. Onze honden komen met tal van andere honden in contact en bouwen zo een sterke immuniteit op.
Deze wordt voor een groot stuk doorgegeven aan de pup. Verder geloven wij ook dat de epigenetica ook hier een rol kan spelen. Dit nest zal de derde generatie zijn die meedraait in de hondenopvang. De twee vorige generaties hebben al zulke ervaringen opgedaan dat deze voor een stuk wel zullen doorgegeven worden.

We hebben er voor gekozen om te fokken met Mayhem. May is een zeer aanhankelijke en correcte meid die het zeer leuk vindt om met de opvang honden om te gaan.
We gingen opzoek naar een open, sociale reu en dit zowel naar mens en hond. We denk dit gevonden te hebben in Girbaud des Bergers Aventureux. Tijdens ons bezoek werden we hartelijk onthaald door hem en zijn eigenaars. Ook naar Mayhem was hij een zeer beleefde heer. De inteeltcoefficient van dit nest zal 5% zijn over 10 generaties. Beide honden hebben HD A.
Girbaux heeft in tegenstelling tot ons Mayhem wel schoonheidstitels. Indien u hierover meer wil weten kan u steeds eens kijken op de site van zijn fokker www.leukebeauceron.nl.

Mensen die interesse hebben in het ras of in een pup kunnen steeds met ons contact opnemen om eens langs te komen.

Contactgegevens

Magnus Canis Niger Andy De Mol
Meersstraat 9b
9270 Laarne
0477 74 72 45
sucaetdemol@live.be
be0894 698 603


Hieronder ziet u enkele foto’s van de ontmoeting tussen Mayhem en Girbaud.